Predstavitev
Predstavitev

Družina Kirn je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja kupila kmetijo v Kamniku pod Krimom, kjer je imel gospodar Ivan trgovino z mešanim blagom. Med vojno so stavbo požgali, jo kmalu obnovili in v njej je bila vse do leta 1955 kmetijska zadruga. Sin Janez je nadaljeval z družinsko tradicijo, po drugi svetovni vojni pa se je odločil še za gostinstvo, tako so Kirnovi leta 1957 odprli značilno vaško gostilno. Glavna jed v tem času je bil ocvrt piščanec, sicer pa so domačini in številni vozniki lesa predvsem gasili žejo ob toplih obrokih hrane, kot so vampi, golaž, 'malo mešano', obara, žganci, pečenke in v zimskem času predvsem koline. Leta 1973 je gostilno prevzel Janezev sin Janez, iz gostilniške družine se mu je pridružila tudi žena Majda in skupaj sta postavila temelje izvrstni gostilni, kamor ljudje tako od blizu kot daleč, radi zahajajo.

Po čem so znani

Po izjemno kakovostnih mesnih jedeh, zato si z največjim veseljem privoščite pečenke, polnjene telečje prsi, žrebičkovo meso na različne načine, ne pozabite pa niti jagenjčka ali kozlička.

Pozimi so hit sezone zagotovo koline, poleti pa odlični marelični zavitki in cmoki, ki jih odlično pripravi gospa Majda. Gostilna je najbolj polna ob nedeljah, saj so pri Kirnovih razvili bogato tradicijo nedeljskih kosil za prebivalce Ljubljane in okolice. V kuhinji pa pripravljajo tudi odlične sladice, med katerimi naj omenimo le čokoladno kasato, ki je brez dvoma najboljša v Sloveniji.